IoT samt Elektronik

Elektronik inom Internet of Things (IoT) system måste vara tillförlitlig, säker och robust för att kunna fungera i olika miljöer och under olika förhållanden.

Gap fillers

Vissa applikationer blir inte så varma, så det räcker med en värmeavledning på 2–2.5 W/mK. När temperaturen går ner finns också fler teknologier att välja emellan tex polyuretanbaserade material.

Gjutmassor

I sortiment en hittar du även ett brett utbud av gjutmassor för fuktskydd och naturligtvis finns det även här gjutmassor som är värmeledande.

Lim & Tätning

I de fall man önskar täta mellan två ytor, exempelvis en kåpa till en modul innehållande kretskort, så finns naturligtvis lim/tätningsprodukter som härdar i rumstemperatur (FIP) men också produkter som härdas med hjälp av värme.

I de fall man önskar kunna demontera kåpan på ett enkelt sätt så finns produkter som dispenseras som en sträng och sedan härdas snabbt med värme (CIPG).

Denna typ av material ger dig möjlighet att sedan demontera kåpan och materialet fungerar då ungefär som en vanlig packning, fast med den fördelen att man kan applicera strängen precis som man vill ha den på kåpan.

Elektriskt ledning/EMC

Inom fordon idag finns mer och mer sensorer och elektronik, vi har såklart även skärmande och elektriskt ledande material i våra sortiment.