Mobilitet

El-drivlinor, Maskiner. Bilar, Båtar, Vattenskoter, Flyg, Cyklar, Moped, MC, tunga fordon, lätta arbetsfordon och liknande.

Gap fillers

I vissa fall behövs en Gap filler som effektivt leder bort värme mellan exempelvis battericell och batterimodul.  DOWSIL 4535 som ger en värmeavledning med upp till 3.5 W/m K är en bra utgångspunkt.

Silikonmaterial klarar höga temperaturer och kan ge en mycket bra värmeavledning, inte bara genom produktens typ av fyllmedel utan också genom silikonets låga ytspänning. Den låga ytspänningen gör att silikonet väter ytan bra, vilket i sin tur ger bättre värmeavledning. I vissa fall kan man få en bättre värmeavledning av en produkt som på pappret har ett lägre värmeledningstal än en alternativ produkt.

Värmeledning kan mätas på olika sätt och kan även presenteras på olika sätt i olika fabrikats datablad. Så ibland kan det vara svårt att jämföra produkt mot produkt.

Gjutmassor

I sortimenten hittar du även ett brett utbud av gjutmassor för fuktskydd och naturligtvis finns det även här gjutmassor som är värmeledande.

Brandklassning & Thermal runaway

Många av våra produkter har en brandklassning som UL94V-0, som minimerar risken för thermal runaway i ett batteripack. Här ligger silikonmaterialen bra till.

Silikonskum kan tex ge ett mycket bra skydd och motverka kortslutning och brand.

Lim & Tätning

I de fall man önskar täta mellan två ytor, exempelvis en kåpa till en modul innehållande kretskort, så finns naturligtvis lim/tätningsprodukter som härdar i rumstemperatur (FIP) men också produkter som härdas med hjälp av värme.

I de fall man önskar kunna demontera kåpan på ett enkelt sätt så finns produkter som dispenseras som en sträng och sedan härdas snabbt med värme (CIPG).

Denna typ av material ger dig möjlighet att sedan demontera kåpan och materialet fungerar då ungefär som en vanlig packning, fast med den fördelen att man kan applicera strängen precis som man vill ha den på kåpan.

Elektriskt ledning/EMC

Inom fordon idag finns mer och mer sensorer och elektronik, vi har såklart även skärmande och elektriskt ledande material i våra sortiment