Bectron Melting Resins

Optimalt skydd för elektronik i tuffa miljöer - på ett enkelt sätt.

Behöver du skydda elektronik och gärna på ett arbetsmiljövänligt sätt med möjlighet till omarbetning? Då kan en smältande tjockfilms-coating vara något för dig. Bectron Melting Resins från Elantas Europe ger en väldigt snabb och enkel process och fullt omarbetningsbart skydd för kretskort med mycket bra prestanda.


Bectron® MR-serien med så kallade ”melting resins” används som skydd för elektronik mot vatten och tuffa förhållanden så som saltvatten, klorerat vatten eller ammoniak. 


Produkten appliceras likt ett smältlim (termoplast) och har fantastisk vidhäftning mot de allra flesta material utan förbehandling. Produkterna baseras på modifierad polyolefin till skillnad från traditionella smältmaterial för elektronik som baseras på polyamid-kemi. Detta ger dem både bättre fuktbeständighet (praktiskt taget ingen vattenupptagning) och bättre vidhäftning mot underlaget. Till skillnad från klassiska smältprodukter så är MR-serien mer mjuk och flexibel och har därför en fördel när det kommer till sprickbildning vid rörelse.


De elektriska isoleringsegenskaperna är utmärkta liksom den kemiska beständigheten mot syror, alkalier och polära lösningsmedel samt svamptillväxt. Utmärkt signalöverföring gör att produkterna passar utmärkt för skydd av sensorer. 


Snabbt – enkelt – miljövänligt

Produkterna i MR-serien innehåller ingen VOC och är helt oklassificerade enligt CLP – det vill säga inga varningssymboler.


Det faktum att produkterna går att smälta om och om igen gör att kretskorten som lackats eller gjutits in enkelt kan repareras och plockas isär för att återvinnas – ett steg i rätt riktning för hållbarheten. Trots den begränsning som en icke-härdande produkt ger i form av temperaturstabilitet, så klarar de driftstemperaturer på upp till 145°C.

Bectron MR rework.jpg

Ombearbetning  av kretskort genom att smälta om skyddsprodukten.

 

Användningsområden för Bectron MR-serien

Melting resins appliceras som tjock coating eller som potting. Inkapslingen ger skydd mot fukt, korrosion, vibrationer och migration. Många användningsområden är möjliga, från säkring av enskilda komponenter till hela kretskort. 

Produkterna finns med olika hårdhet, brandklassning (UL 94 V-0 finns tillgängligt) och processparametrar för att kunna optimera både slutprodukten och tillverkningsprocessen.

 

Temperaturbeständighet och hårdhet för produkterna i Bectron MR-serien

Melting resins temperatur och hårdhet.png
 

BECTRON MR 3406 Ingjutning och skydd
BECTRON MR 3402 Ingjutning och skydd

Intresserad av att veta mer?