Mobil 1 personbilssmörjmedel

Motoroljor för passagerarfordon, syntetiska oljor, såsom Mobil 1 samt semi-syntetiska och mineraloljor.

G A Lindberg erbjuder ett omfattande sortiment av ExxonMobils personbilsoljor, däribland motoroljor för passagerarfordon, syntetiska oljor, såsom Mobil 1 samt semi-syntetiska och mineraloljor.

Dessa tillverkargodkända oljor bygger på innovativ teknik för att ge enastående smörjning i motorer. Mobil 1 är utformad för att erbjuda optimerad motoreffektivitet, minskat slitage och låg bränsleförbrukning. 

M1_Logo-TM.png

 

Mobil 1 och Motorsport - motorolja med prestanda

Mobil 1™ Motorolja har länge varit förstahandsvalet vad gäller smörjmedel för racingteam som tävlar i de mest krävande och populära serierna inom motorsport världen över.

För att en Formel 1-bil ska kunna prestera på den högsta nivån krävs det bland annat att oljan i bilen är av den bästa sorten. En motorolja och växellådsolja som kan leverera exceptionell motorprestanda och -skydd även under de mest extrema förhållanden.

Motortekniker, racerförare, stallchefer och världens ledande motortillverkare kan alla vittna om den avancerade teknik som Mobil 1 smörjmedel levererar.

Om Red Bull Racing använder Mobil 1 i sina bilar - varför ska inte även du använda Mobil 1?

Ta reda på vilken olja som passar din bil

Mobil 1™ är Red Bull Racings officiella smörjmedelpartner. ExxonMobil levererar Formel 1-teamet med Mobil 1-raceroljor, samtidigt som de ger tekniskt stöd i världsklass under hela tävlingssäsongen.

Mobil syntetiska smörjmedel

ExxonMobils främsta sortiment av vetenskapligt konstruerade syntetiska högprestandaoljor är Mobil SHC. Det finns Mobil SHC industriella oljor inklusive växellådsoljor för bland annat konventionella växellådor, vindkraftverk, kompressoroljor, oljor för livsmedelsindustri, smörjfett och cirkulationsoljor.

Vad är syntetiska oljor?

Ett syntetiskt smörjmedel innehåller mer högraffinerade basoljor än de som används i konventionella mineraloljor, som erbjuder ett utmärkt skydd och prestanda. Syntetiska motoroljor erbjuder en mängd fördelar som hjälper till att hålla motorer som körs på optimal prestanda i många år. För att förstå syntetiska motoroljor så kan man se på ursprunget till motoroljor. Det finns två grundläggande typer av smörjmedel:

  • Konventionella mineraloljor - är de traditionella smörjmedel
  • Syntetiska smörjmedel - är de som växer i popularitet

Båda smörjmedelstyperna är gjorda av råolja. Skillnaden är att syntetiska oljorna är gjorda av mer avancerade raffineringsprocesser och är av en högre renhet och kvalitet än konventionella mineraloljor. Detta avlägsnar inte bara fler föroreningar, det gör att enskilda molekyler i oljan anpassas till de krav som moderna motorer kräver. Dessa anpassade molekyler erbjuda högre nivåer av skydd och prestanda.

Vad är så bra med dessa smörjmedel?

Utförandet av syntetiska motoroljor (Mobil 1 och Mobil Delvac 1) är oftast mer robust, särskilt när det gäller pumpbarhet vid låga temperaturer och hög temperaturstabilitet och skydd mot avlagringar. Dessa attribut kan hjälpa mot minskat motorslitage, bränsleekonomipotential och lång livslängd på motorn.

Syntetiska motoroljor har utvecklats specifikt för att klara av extrema förhållanden inom moderna motorer. De är mycket mer "fri-flytande" än traditionella mineraloljor. Den största fördelen är kraftigt ökad motorskydd. När en motor först startar tar en mineralolja tid att cirkulera, vilket gör att friktionen mellan osmorda delar orsakar slitage. Däremot startar syntetiska smörjmedel att cirkulera direkt för skydda varje rörlig del i motorn.

Syntetiska motoroljor kan också bidra till att förbättra bränsleekonomin. Under uppvärmningsperioden för en typisk lastbilsfärd, är mineraloljor tjockare och rör sig långsammare, vilket gör motorn törstigare och mindre effektiv. Syntetmaterial får dock arbeta mycket snabbare, så att motorn når maximal driftseffektivitet mycket tidigare. En annan fördel med syntetmaterial är att de är renare - bidrar till att minska utsläppen från motor jämfört med konventionella mineraloljor.