Oljeanalys

Oljeanalyser är förebyggande underhåll.

Varför ska du göra oljeanalyser?

  1. Förbättra utrustningens tillförlitlighet
  2. Minska underhållskostnaderna
  3. Förlängd livslängd hos utrustningen

Oljeanalyser är förebyggande underhåll. Oljeanalyser kan liknas med en hälsokontroll för att kunna få vetskap om både oljan och maskinens kondition för fortsatt bruk.

Speciellt viktigt är det när du har:

oljeanalys Mobil Serv.png

Vilka analyser görs på oljan?

Beroende på vilken typ av oljeanalys du väljer så utförs olika sorters tester. Som regel ingår alltid information om oljans viskositet och partiklar. Men det är viktigt att använda en oljeanalys för ändamålet så att man får rätt analyser utförda och inte behöver betala för dyra tester som är irrelevanta för just denna applikation. (scanna QR och se vilka analyser du kan göra)

QR oljeanalys.png

 Vilka analyser görs på oljan?

Beroende på vilken typ av oljeanalys du väljer så utförs olika sorters tester. Som regel ingår alltid information om oljans viskositet och partiklar. Men det är viktigt att använda en oljeanalys för ändamålet så att man får rätt analyser utförda och inte behöver betala för dyra tester som är irrelevanta för just denna applikation.

Varför ska du välja Mobil Serv?

Enstaka prov ger information om oljan, men det viktiga i förebyggande underhåll är att kunna se en trend och då behövs flera oljeprover under tid. Med Mobil Serv Lubricant Analysis så får du en av de modernaste oljeanalys-tjänsterna med ”Scan and Go”, vilket innebär att du enkelt med en app kan para ihop dina maskiner med oljeprovet på bara några sekunder.

Kom igång med oljeanalyserna!

Vi hjälper dig att sätta upp ett webbaserat konto. Därefter köper du prov-flaskor som du enkelt parar ihop med din maskin. Kontakta oss för mer in-formation om Mobil Serv Lubricant Analysis

 

Kontakta oss om du vill veta mer