Nordson EFD - Doseringsutrustning

Nordson EFD är den klart marknadsledande fabrikanten av doseringssystem och hjälpmedel för dosering av blöta produkter som exempelvis lim, fett, lödpasta, flussmedel, lösningsmedel olja och mycket mer.

Nordson EFD: Marknadsledande inom Doseringssystem och Tillbehör

I produktsortimentet hittar man marknadens bredaste sortiment av bordsdispensers och doseringsnålar likväl som tidsstyrda styrenheter, doseringsventiler och trycktankar.

Produkterna håller absolut marknadens högsta kvalitet och är klart prisvärda. Ett enkelt sätt att uttrycka det på är att en EFD produkt kostar lite mer men man tjänar mycket mer, eftersom man får en mycket jämn och hög repeterbarhet i doseringen. Detta i sin tur medför minskad kassation och högre produktionseffektivitet. Man kan tillverka fler detaljer på kortare tid helt enkelt, vilket bidrar till konkurrensfördelar.

Video #1: Contact vs. Jet Dispensing
Video #2: 781Mini™ Applications
Video #3: How Pistons Improve Your Dispensing Process - Att välja rätt doseringskolv förbättrar ditt doseringsresultat
Video #4: How to Select the Right Piston for Your Fluid - Hur väljer man rätt doseringskolv för sitt  lim, smörjmedel eller annan vätska?
Video #5: How to Set Up a Blue Piston for Thin CAs and Watery Fluids - Så här installeras den blå doseringskolven för lågviskösa snabblim eller andra tunnflytande vätskor
Video #6: How to Prevent Air Bubbles from Causing Piston Bounce - Så förhindrar man att luftbubblor får doseringskolven att studsa
Video #7How to Fill a Syringe Barrel - Så här fyller du på sprutor på bästa sätt!

Generellt så kan man dela upp produkterna i de tre kategorierna: bordsdispensers, cylinderbehållare & nålar samt ventilsystem:

Tidsstyrda Doseringsenheter för Manuell och Operatörsbaserad Dosering

Tidsstyrda doseringsenheter med olika prestanda för manuella och operatörsberoende jobb. Operatören fyller upp en lämplig storlek på spruta/cylinderbehållare med det material som ska doseras ut.

Bordsdispensen säkerställer att rätt mängd doseras ut med mycket hög repeterbarhet.

Brett utbud av Cylinderbehållare, Precisionssprutor och Dispenseringsnålar

Är ett både bra och brett sortiment av dispenseringsnålar av hög precision. Här hittar man exempelvis koniska nålar för ett högt flöde, små rostfria nålar med mycket liten innerdiameter för att dosera mikropunkter. Även vinklade nålar, böjliga nålar och i mynningen tillplattade nålar för att lägga en bred sträng.

Cylinderbehållare (sprutor) finns i en mängd olika storlekar från 3 ml till 600 ml. Cylinderbehållare finns även i svart material för ljuskänsliga material, ESD modeller som motverkar statisk elektricitet och UV- blockade för UV känsligt material. Till de flesta sprutorna finns även en mängd olika kolvar lite beroende på vilket material och viskositet som ska doseras ut.

Ventilsystem - Omfattande Ventilsortiment av Absolut Hög Kvalitet

Ventilprogrammet håller absolut högsta kvalitet och här finner man allt från mycket små membranventiler utmärkta att bygga in när det är ont om plats, till speciellt framtagna ventiler för cyanoakrylatlimmer och lösningsmedel.

I sortimentet finner man även nålventiler för att dosera ut ytterst små och repeterbara punkter, sprayventiler i olika utföranden (för exempelvis färgmarkering), selektiv lackering eller för att spraya olja i mikromängder till lite större mängder vid t.ex. metallbearbetning eller på detaljer som behöver oljas in vid monteringen, antingen manuellt i eller i lina/cell.

Nålventil EFD.jpg Sprayventil EFD.jpg

För lödpastor och mycket högviskösa produkter finns även skruvmätarventiler som säkerställer rätt mängd med hög repeterbarhet.

Det senaste tillskottet är ventiler som kan spotta ut exakta punkter flera centimeter i mycket höga hastigheter. Fördelarna är många då man inte behöver förflytta ventilen och dispenseringsnålen i höjdled utan man kan enkelt skjuta ut en droppe på exempelvis ett bestyckat kretskort, här finns mycket tidsvinst.

Olika industrier har olika krav, därför finns exempelvis speciella ventiler i rostfritt material som är FDA klassade och lätta att rengöra och sterilisera.

Naturligtvis finns även speciellt framtagna styrenheter för respektive ventil som lätt kan kommunicera med övergripande styrsystem som exempelvis en PLC.


 

 

Kontakta oss om du vill veta mer