Produkter för fordon

Här hittar du ett brett utbud av lim och smörjmedel för de flesta applikationer inomfordon!

Optimera prestandan och tillförlitligheten hos dina fordon med G A Lindbergs högkvalitativa produkter för limning, tätning och smörjning.

Ordet "fordon" innefattar mycket:

  • Personbilar
  • Lastbilar
  • Kommersiella tunga fordon
  • Elektriska fordon
  • Direkt och komponentleverantörer 

Vi hjälper dig att hitta rätt oavsett applikation.

Med Mobil 1 ESP x2 OW-20 kan du få upp till 4% bränslebesparing

600-x-400.jpg

Upptäck Mobil 1 ESP x2 0W-20 – din nyckel till enastående bränsleekonomi med upp till 4% bränslebesparing*. Utvecklad i samarbete med ledande europeiska biltillverkare, ger denna motorolja låg viskositet och låg friktion, vilket bidrar till lång hållbarhet och överlägsen motorrenhet. Håll din motor i toppskick med Mobil 1 ESP x2 0W-20, skapad av experter för att förlänga livslängden och optimera effektiviteten hos nya europeiska bensin- och dieseldrivna fordon. *jämfört med Mobil 1 ESP 5W-30.

Smörjmedel för fordonsindustrin

Inom Mobilprogrammet finns ett heltäckande program för personbilar samt ett annat för tunga fordon.

Ta reda på vilken olja din bil, lastbil eller buss behöver


Lim för fordonsindustrin

I princip alla delar av ett fordon har användning av lim. Det kan handla om till exempel elektronik, sensorer, tätning av bränsletankar, konstruktionslimning av karosser samt limning av detaljer i både interiör och exteriör.

Fördelarna med limning i fordonsapplikationer är många men bland de viktigaste är att limning sparar vikt jämfört med andra sammanfogningsmetoder så som skruvar och bultar. Lägre vikt leder till bättre energieffektivitet. Lim kan även öka komforten genom att minska på gnissel, skrammel och vibrationer och ge en ökad styrka och säkerhet 

DuPont BETAMATE är en serie strukturella limmer som erbjuder alternativ till sammanfogningsmetoder så som svetsning och mekaniska låsningar. BETAMATE-lim används till exempel för limning av karosser, dörrar, tak, säten, golv och andra lastbärande fogar. DuPont BETACLEAN samt DuPont BETAPRIME är speciellt framtagna för rengöring och primning av ytor som ska limmas med fordonslim.

Vi tillhandahåller även en mängd andra varumärken med användning inom fordonsindustrin på ett eller annat sätt.

Rutlimning - Robusta och slitstarka limlösningar för rutlimning garanterar långvarig och säker fastsättning av bilens framrutor.

Elastisk polyuretan används för att limma framrutor på bilar. De är kapabla att motstå stor deformation utan att förlora styrka eller övriga önskvärda egenskaper. Polyuretanlim för vindrutor är robusta, slitbeständiga och tåliga nog att klara av väder och vind under mycket lång tid.

Det finns ett fokus när det kommer till rutlimning - säkerhet. DuPont (tidigare Dow Automotive) är ett stort namn inom industrin.

DuPont BETASEAL är en serie rutlim som innefattar både 1-komponents fukthärdande produkter och 2-komponentsprodukter.

För mindre krävande rutlimningar väljer många att använda en MS-polymer istället.

Produkter

Lim och tätning

Smörjmedel

Ingjutning och skydd

 

MOBIL 1 ESP X2 0W-20 Motoroljor för personbilar (Bensin & Diesel)