G A Lindberg meddelar ett proaktivt steg mot hållbarhet med PFAS-Fria FOODLUBE-Produkter från ROCOL.

G A Lindberg, distributör av ROCOL-smörjmedel i Sverige, meddelar en betydande milstolpe i sitt åtagande för hållbarhet. Från april 2024 kommer 100 procent av de livsmedelsgodkända FOODLUBE-produkterna att vara PFAS-fria.

PFAS-Fria FOODLUBE-Produkter från ROCOL

Per- och polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) har fått global uppmärksamhet på grund av deras potentiella långsiktiga effekter på hälsa och miljö. Medan regeringsorgan världen över arbetar för att hantera dessa bekymmer, är ROCOL och G A Lindberg fast beslutna att bibehålla en ledande position och ligga före inom detta viktiga område. Även om det för närvarande inte finns något PFAS-förbud i kraft tar vi proaktiva åtgärder och som distributör av ROCOL-produkter i Sverige är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder smörjmedel av högsta kvalitet, samtidigt som vi tar ansvar för miljön.

Beslutet att övergå till PFAS-fria formuleringar drivs av kundfeedback inom livsmedelsindustrin. Rocol som marknadsledare inom livsmedelsgodkända smörjmedel är vi fast beslutna att ligga före kurvan och har lyssnat på kunder inom livsmedelsindustrin, som har varit drivkraften för denna förändring.
G A Lindberg har uppdaterat produktutbudet för ROCOL FOODLUBE för att säkerställa att deras kunder använder PFAS-fria smörjmedel.

Alla produkter i ROCOL FOODLUBE sortiment kommer att vara:

  • PFAS-fria formuleringar
  • Helsyntetiskt – MOSH- och MOAH-fria formuleringar
  • Certifierad NSF H1 och ISO 21469

 

FPAS-free-foodlube-600x400.png

Kontakta oss om du vill veta mer