Simalube - Automatsmörjpatron

Rätt mängd - på rätt plats - med bra repeterbarhet

Simalube är en schweizisk, automatisk fett- och oljelubrikator som kan används på de allra flesta ställen för smörjning av lager, kedjor, linjärstyrningar etc.

Simalube består av en gascellsdriven, återfyllbar patron som är lätt inställbar för dosering av fett eller olja mellan en månad och ett år.

Fördelen med detta system är att den är baserad på torrcellsteknik, det finns alltså ingen elektrolyt som kan rinna ut vid skada.

Nyhet från Simatec!
Verktyg för underlättande av lagermontering av större lager med hydraulpressar. Nyutvecklat verktygskit för att förenkla montering av större lager.

Mängden kvarvarande olja/fett i patronen är lätt synlig via den genomskinliga plastbehållaren. Drivningen via gascell innebär full smörjfunktion även om elsystem skulle slås ut.

Simalube finns i fem storlekar, 250 ml, 125 ml, 60 ml, 30 ml samt 15ml.

22_0424_SIM_SIMALUBE Sortiment Uâ•Ãªbersicht.png

För olika applikationer finns en mängd olika verktyg som exempelvis borstfördelare för smörjning av kedjor, snabbkopplingar och armaturer för fördelning till olika smörjställen mm.

Produkten är miljöanpassad. Bland smörjmedelsvarianterna finns ett bionedbrytbart och ett livsmedelsklassat fett. Tomma enheter demonteras enkelt och sorteras för återvinning, patronerna är återfyllbara, drivgascellen läggs i batteriholk och plastmaterialen sorteras enligt märkning.

Simalubes automatiska smörjpatron för fett och olja är försedd med en inställning som ställs för 1-12 månaders dosering med hjälp av insexnyckel och detta går att korrigera under drift. Detta gör att den optimala mängden smörjmedel kan appliceras på smörjpunkten. Detta hjälper till att undvika över- eller undersmörjning, håller friktionen låg, minskar energikostnaderna och förlänger komponenternas livslängd. 36 % av förtida haverier beror på otillräcklig smörjning.

Minska underhållskostnader och bidra till energiomställningen

Den totala förbrukningen av smörjmedel minskas genom att använda optimala smörjmängder, vilket i sin tur också har en positiv inverkan på energibalansen.
Påfyllningsbar: Simalubes smörjmedelsautomater kan fyllas på upp till tre gånger. Avfall och kostnader minskar.

 

Lagermonteringsverktyg:

Simatool FT-33 Lagermonteringssats

För problemfri montering av lager på axlar eller i hus. Universalanvändning för lagerstorlek 10 till 50mm. Levereras i lätthanterlig och bekväm låda inklusive hammare.

• 3 slaghylsor och 33 slagringar
• Förhindrar skador vid lagermonatge
• Fungerar också vid montage av tätningsringar, olika typer av ringar etc

Simatool Underhållskit MK 10-30

Låda innehållande 50 delar för montering och demomtering av lager med diameter 10 till 30 mm. Perfekt för underhålls avdelningar eller motorcykel ägaren.

Verktygslådan innehåller: 

• Monteringsverktyg bestående av 2 slaghylsor och 24 slagringar samt rekylfri hammare.
• Demonteringsverktyg med 5 st olika avdragar armar 2 spindlar och 1 slaghammare.

Simatool BP 61 Lageravdragarset

För att få loss kullager på ett enkelt sätt utan att demontera hela lagret. Denna avdragarsats klarar lager mellan 10 och 100mm diameter.

• 6 avdragar armar och 2 spindlar i praktisk verktygslåda.
• Ledade avdragar armar för att garantera optimal kraftöverföring till lager.
• Användar vänlig pga elastisk gummi hållare som håller avdragar armarna på plats.
• Avdragar armar tillverkade av kvalitetesstål

Simatool Tätningsutdragare SP 50

Nyutvecklat verktyg för demontering av oljetätningar och andra tätningar av alla storlekar.

• Slaghammare 2 förlängningar
• 50 skruvspetsar

Induktionsvärmare:

IH 025 Volcano

IH_025_Volcano.png

Bärbar flexibel induktionsvärmare för 20-160 mm lager. Värmaren väger bara 3,5 kg!!

 

Kontakta oss om du vill veta mer