Energiproduktion

Här hittar du ett brett spektrum av produkter för energi applikationer!

Energiapplikationer i fokus: Skräddarsydda lösningar för varierande sektorer

Specialiserade produkter för energisektorn och mer

G A Lindberg har ett brett spektrum och erfarenhet av produkter för energiapplikationer och vi specialiserar oss på att erbjuda produkter som är skräddarsydda för specifika branscher och användningsområden. Så oavsett vilken sektor du arbetar inom i land, hav eller i luften så har vi lösningen som passar just dina krav inom exempelvis:

  • Energilagring på land eller hav
  • Energiproduktion såsom el eller vätgas på land, hav eller i luften
  • Fordon på land, hav  eller i luften.
  • Transporter på land, hav  eller i luften.

Vi har också flera olika produkter mot nischade applikationer som vindkraft, högtemperatur, o-ringar, momentdragning/montage och antiskär. 

Optimerade smörjmedel och lim för vätgasapplikationer

Då vätgas är mycket reaktivt och har stort energiinnehåll är det viktigt att välja rätt smörjmedel för att säkerställa långvarig och säker drift. Vi erbjuder Lim med ökad tålighet mot fläk-krafter, slag och termisk expansion. För att säkerställa långvarig och säker drift minimera risken för förorening och brand. Även valet av lim för användning i applikationer där limmet kommer i kontakt med och ska täta mot vätgas, erbjuder vi bra val för tätning av vätgasledningar, kopplingar och andra fixturer.

Förbättrad livslängd och tillgänglighet för Vindkraftverk

Inom vindkraftsområdet strävar vi efter att förlänga livslängden för oljan och kritiska komponenter. Genom att erbjuda optimalt skydd för växellådor i vindturbiner och förlänga oljans livslängd under extrema förhållanden förbättrar vi vindkraftverkens tillgänglighet både på land och till havs.

Skräddarsydda produkter för optimal smörjning

Vi specialiserar oss på att erbjuda skräddarsydda produkter som möjliggör optimal applicering av smörjmedel, vilket inte bara förhindrar över- eller undersmörjning utan också sänker friktionen, minskar energikostnaderna och förlänger komponenternas livslängd.

Effektiva lösningar för Solcellsproduktion

Inom solenergisektorn är vårt fokus på produktion av solceller och solpaneler högt prioriterat. Vårt bidrag inkluderar att erbjuda effektiva fuktskydd för att säkerställa långvarig och optimal funktion. Limningen av ramar (frames) för solceller ger nödvändig robusthet, vilket underlättar hantering och montering och förlänger därigenom hållbarheten och livslängden för solcellerna.

Applikationslab

Har du en utmaning att hitta rätt lim till din produkt?

Våra ingenjörer tar fram tekniska lösningar och rekommendationer utifrån era önskemål och ger er den kvalitet och lönsamhet som ni vill ha.

applikatiuonslab-galindberg.jpg

Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att möta dina krav