Räddningen mot bakterier i skärvätska

Bakterier i skärvätska leder till tidigare behov av skärvätske-byte. Detta är både dyrt och inte så miljövänligt.

Sealtite Biocid 330 är en ny (2019) baktericid som effektivt angriper bakterierna i skärvätskan och förlänger hållbarheten på denna. 

Sealtite Biocid 330.jpg
Bakterier i skärvätska kan ge korrosionsproblem och ger också ofta dålig lukt. Bakterier i skärvätska kan till exempel uppkomma av fel koncentration på skärvätskan. Se till att mäta koncentrationen regelbundet för att hålla koll och justera vid behov. Även pH är bra att mäta då ett för lågt pH tyder på antingen att koncentrationen är för låg eller att skärvätskan är utsatt för ett bakterieangrepp. Skulle bakterietillväxten trots detta bli ett problem, eller som förebyggande behandling innan ett längre stopp, kan en baktericid tillsättas.


Vi på G A Lindberg kan stolt meddela att vi erbjuder denna baktericid som effektivt angriper bakterierna i skärvätskan och samtidigt inte är cancerogen till skillnad från många andra alternativ på marknaden. Denna Baktericid går under namnet Sealtite Biocid 330 


Sealtite Biocid 330 är en formalinavgivare speciellt framtagen med hänsyn till användarvänlighet och lämplig storlek på förpackning (5 liter som tillsättes till 1000 liter färdigblandad skärvätska).
Den 1 december 2018 klassades de vanligt förekommande formalinavgivarna i skärvätskor cancerogena. Detta har medfört att de flesta tillverkare har formulerat om sina skärvätskor. Tekniken för att förhindra bakterier fungerar så att skärvätskan har en stark buffert och kan hålla ett högt stabilt pH vilket medför att bakterier ej får fäste. Men om bakterierna får fäste, vilket är lätt hänt om du missar att sköta systemet minutiöst, finns det inga ingående ämnen som aktivt dödar bakterier och skärvätskan får ganska snart bytas ut. Detta är både tidskrävande och kostsamt. 


Spar dyra byten av skärvätskan med Sealtite Biocid 330.

Om du får bakterieangrepp, ta 5 liter av vår biocid till 1000 liter av den angripna skärvätskan så kommer bakterierna försvinna och pH kommer att stabiliseras. 


Namnet Sealtite är GA Lindbergs eget registrerade varumärke som vi använder oss av i de fallen vi inte använder oss av våra starka leverantörers varumärken.


För tekniskt datablad och säkerhetsdatablad, klicka här!


För mer information om denna produkt vänligen kontakta din säljare eller vår tekniska expert Mats Svensson, 08-703 01 46.
 

Industriella limtyper

Vanliga limtyper för industriellt bruk och vad de kan tänkas användas till.

Läs mer

Åldring av limfogar

Lim kan åldras på grund av olika faktorer som vi går igenom i detta inlägg

Läs mer

Limma feta plaster

Limma ”feta plaster” (Polyeten och Polypropylen) – Det här behöver du tänka på

Läs mer

Blandningsförhållande för lim & gjutmassor

2-komponentslim och gjutmassor ska blandas i ett visst blandningsförhållande. Här följer en guide för hur du ska tänka och mäta.

Läs mer

Så hanterar du frysta limsprutor

Nu ska vi gå igenom några tips på hur du bör hantera frysta limsprutor med epoxilim.

Läs mer