Mobil smörjmedel

Vi erbjuder ett omfattande utbud av Mobils oljor/smörjmedel för personbilar, tunga fordon och industrin. Allt från bulktankar till 400 grams patroner.

G A Lindberg är sedan 2008 den auktoriserade distributören för Mobils smörjmedel i Sverige.

 

Vi erbjuder ett omfattande utbud av Mobils smörjmedel för personbilar, tunga fordon och industrin i en mängd olika förpackningar och storlekar - från bulktankar till 400 grams patroner.

Välkänt varumärke inom smörjmedel

ExxonMobil, som är marknadsfört världen över, är välkänt för sin utmärkta prestanda och innovationer. Mobil är erkänd för sin avancerade teknologi inom smörjmedel och service.

Mobils sortiment tilltalar de konsumenter och företag som önskar ett överlägset och teknologiskt avancerat märke som kan erbjuda dem det allra bästa inom smörjmedelsteknik. Mobils produktsortimentet tillfredsställer och överträffar de allra tuffaste industrispecifikationerna och kraven.

Industriella smörjmedel

G A Lindberg erbjuder ett brett sortiment av Mobils industriella smörjmedel som innehåller både syntetiska och mineraloljebaserad teknik, med syfte att öka kundernas produktivitet. Titta gärna på Mobils tekniska datablad för mer information. 

Syntetiska industriella högprestandaoljor - Mobil SHC

Mobils främsta sortiment av vetenskapligt konstruerade syntetiska högprestandaoljor – Mobil SHC. Det finns Mobil SHC industriella oljor inklusive växellådsoljor för bland annat konventionella växellådor, vindkraftverk, kompressoroljor, oljor för livsmedelsindustri, smörjfett och cirkulationsoljor.

Mobil syntetiska smörjmedel

Mobils främsta sortiment av vetenskapligt konstruerade syntetiska högprestandaoljor är Mobil SHC. Det finns Mobil SHC industriella oljor inklusive växellådsoljor för bland annat konventionella växellådor, vindkraftverk, kompressoroljor, oljor för livsmedelsindustri, smörjfett och cirkulationsoljor.

Vad är syntetiska oljor?

Ett syntetisk smörjmedel innehåller mer högraffinerade basoljor än de som används i konventionella mineraloljor, som erbjuder ett utmärkt skydd och prestanda. Syntetiska motoroljor erbjuder en mängd fördelar som hjälper till att hålla motorer som körs på optimal prestanda i många år. För att förstå syntetiska motoroljor, låt oss titta på ursprunget till motoroljor.

Det finns två grundläggande typer av smörjmedel:

  • Konventionella mineraloljor - är de traditionella smörjmedel
  • Syntetiska smörjmedel - är de som växer i popularitet

Båda smörjmedelstyperna är gjorda av råolja. Skillnaden är att syntetiska oljorna är gjorda av mer avancerade raffineringsprocesser och är av en högre renhet och kvalitet än konventionella mineraloljor. Detta avlägsnar inte bara fler föroreningar, det gör att enskilda molekyler i oljan anpassas till de krav som moderna motorer kräver. Dessa anpassade molekyler erbjuda högre nivåer av skydd och prestanda.

Vad är så bra med syntetiska oljor?

Utförandet av syntetiska motoroljor är oftast mer robust, särskilt när det gäller pumpbarhet vid låga temperaturer och hög temperaturstabilitet och skydd mot avlagringar. Dessa attribut kan hjälpa mot minskat motorslitage, bränsleekonomi potential och lång livslängd på motorn.

Syntetiska motoroljor har utvecklats specifikt för att klara av extrema förhållanden inom moderna motorer. De är mycket mer "fri-flytande" än traditionella mineraloljor . Den största fördelen är kraftigt ökad motorskydd. När en motor först startar tar en mineralolja tid att cirkulera vilket gör att friktionen mellan osmorda delar orsakar slitage. Däremot startar syntetiska smörjmedel att cirkulerar direkt för skydda varje rörlig del i motorn.

Syntetiska motoroljor kan också bidra till att förbättra bränsleekonomin. Under uppvärmningsperioden för en typisk lastbilsfärd, är mineraloljor tjockare och rör sig långsammare vilket gör motorn törstigare och mindre effektiv. Syntetmaterial får dock arbeta mycket snabbare, så att motorn når maximal driftseffektivitet mycket tidigare. En annan fördel med syntetmaterial är att de är renare - bidrar till att minska utsläppen från motor jämfört med konventionella mineraloljor.

Mobil och motorsport

Varumärket Mobil är starkt förknippad med motorsport där prestanda verkligen räknas.

Service 

På G A Lindberg så förser vi inte bara dig med rätt smörjmedel för dina behov. Utan vi erbjuder även smörjrelaterade tjänster som oljeanalyser, utbildningar, du hittar även tekniska datablad på produktsidorna.

Mobil Ancillaries Car Care

 

 

 

Mobil smörjmedel

  • Mobil industrismörjmedel
  • Mobil tunga fordon smörjmedel
  • Mobil personbilssmörjmedel

Ladda ned produktbroschyr > här