Mobil smörjmedel

Vi erbjuder ett omfattande utbud av Mobils oljor/smörjmedel för personbilar, tunga fordon och industrin. Allt från bulktankar till 400 grams patroner.

L Auth_Mobil_Distributor_V_Grey.H.PNG

G A Lindberg är sedan 2008 den auktoriserade distributören för Mobil smörjmedel i Sverige.

Ett av världens största börsnoterade internationella olje- och gasbolag

ExxonMobil, som är marknadsfört världen över, är välkänt för sin utmärkta prestanda och innovationer. Mobil är erkänd för sin avancerade teknologi inom smörjmedel och service.

Mobils sortiment tilltalar de konsumenter och företag som önskar ett överlägset och teknologiskt avancerat märke som kan erbjuda dem det allra bästa inom smörjmedelsteknik. Mobils produktsortimentet möter och överträffar de allra tuffaste industrispecifikationerna och kraven.

Vi erbjuder ett omfattande utbud av Mobils smörjmedel för personbilar, tunga fordon och industrin i en mängd olika förpackningar och storlekar - från bulktankar till 400 grams patroner.

Det finns två grundläggande typer av smörjmedel:

  • Konventionella mineraloljor - är de traditionella smörjmedlen
  • Syntetiska smörjmedel - är de som växer i popularitet

Båda smörjmedelstyperna är gjorda av råolja. Skillnaden är att de syntetiska oljorna är gjorda av mer avancerade raffineringsprocesser och är av en högre renhet och kvalitet än konventionella mineraloljor. De avlägsnar inte bara fler föroreningar, de gör att enskilda molekyler i oljan anpassas till de krav som moderna motorer kräver. Dessa anpassade molekyler ger högre nivåer av skydd och prestanda.

Syntetiska oljor kan erbjuda flera fördelar jämfört med konventionella oljor, vilket gör dem till ett attraktivt val för många industriella tillämpningar där hög prestanda, pålitlighet och låg underhållskostnad är viktiga faktorer.

  • Högre prestanda: Syntetiska oljor har vanligtvis bättre prestanda än konventionella oljor. De kan hantera högre temperaturer och tryck, vilket är viktigt i många industriella miljöer där utrustningen arbetar under extrema förhållanden.
  • Minskat slitage: Syntetiska oljor tenderar att ha bättre smörjande egenskaper än konventionella oljor, vilket minskar friktionen och därmed slitage på rörliga delar. Detta kan öka livslängden på maskiner och minska behovet av underhåll.
  • Bättre stabilitet: Syntetiska oljor har oftast bättre termisk och kemisk stabilitet än konventionella oljor. Detta innebär att de behåller sina smörjande egenskaper över en längre tid och är mindre benägna att brytas ner eller förorenas av kemiska reaktioner eller höga temperaturer.
  • Lägre temperaturkänslighet: Syntetiska oljor tenderar att behålla sina smörjande egenskaper även vid mycket låga temperaturer, vilket är viktigt i vissa industriella tillämpningar där utrustningen kan utsättas för extrema klimatförhållanden.
  • Renare drift: Syntetiska oljor har vanligtvis mindre avlagringar och föroreningar än konventionella oljor. Detta kan bidra till en renare och mer effektiv drift av industriell utrustning.

På G A Lindberg förser vi inte bara dig med rätt smörjmedel för dina behov.

Vi erbjuder även: